Wednesday, June 18, 2008

SundaL MasA SendaT

puki betol, biler nak potong nih?

"JANGAN PENGARUH AKU LAGI SETIAP MALAM!!! AKU ADA KERJER PERLU DISELESAIKAN"

Tuesday, June 17, 2008

RiaNG Ria RemAJa


video


satu masa dulu, dan masa akan datang...

Monday, June 16, 2008

"aku lerrrr~"

waktu di bandar, kebetulan aku bertemu dengan rakan sewaktu aku di kolej dulu,

dia masih lagi seperti dulu, tidak banyak perubahan.. giginya masih berkarat, cara pemakaian nya tetap sama, tidak berkerja, percakapan masih laju, masih berpendapatan tetap pemberian ibu bapanya, cuma rambutnya sudah sedikit panjang, dan memiliki toyota vios sendiri hasil titik peluh keluarga yg agak kaya..

teringat zaman dulu, di kolej, semesta 1, kami sebilik bersama 2 lagi syaiton yg direjam.. setiap orang di dalam bilik ku mempunyai kelebihan masing²... sorang kaki ice, sorang kaki dam, sorang kaki minum dan dia kaki "K"... tidak cukup dengan itu, kami juga adalah pengedar yg paling besar dan paling berpengaruh di kolej..

tak hairan lah juga kehidupan kami agak selesa di kolej dengan hasil jualan dan juga stock yg tidak pernah putus.. tetapi, akibat dari keselesaan itu jugalah, setiap sem, pasti ada yg GB yg diklasifikasikan sebagai Gagal Bertindak, Gagal Bangun (untuk ke kelas), Gagal Berjaya, dan nama sebenar untuk GB ialah, "Gagal Berhenti".. mean gagal dan diberhentikan.. hahahaha...

aku juga begitu, aku diberhentikan ketika semesta 4 atas sebap² tertentu.. lagi pun aku memang sudah diperhatikan oleh orang² pejabat, mereka cuma carik point jer untuk buang aku dari kolej yg kejam durjana tu.. kerana aku dapat rasakan betapa terancamnya kedudukan dan keselesaan mereka selagi aku berada di kolej, ada jer yg tak kena, ada jer yg tak setuju, ada jer yg nak di proteskan.. :)

tapi sebenarnya aku amatlah bersyukur kerana diberhentikan, jika tidak, pasti sampai sekarang aku masih lagi menjadi penagih brang² terlarang tu...

bagi aku tak salah sekiranya kau mengambil dadah, tak salah untuk mencuba, as long as kau tidak bercinta dengannya.. seingat aku, aku dah cuba bermacam² jenis dadah.. (kecuali mofin)
tapi aku berjaya mengatasi rasa ketagihan tu.. kira aku adalah seorang yg berjaya..... aku lebih bermakna dari orang² yg melaungkan selogan "ANTI DADAH" "DADAH MUSUH NEGARA" "JAUHI NAJIS DADAH" dll.. kerana aku pernah mencubanya, aku tau kesan² nya, dan aku tidak pernah ketagih dengan bender² tu...

ganja-

ianya adalah sejenis herba/tumbuh tumbuhan, cara untuk mendapat kan high dengan dadah ini adalah dengan menyedut asapnya.. banyak cara.. boleh dibalut dengan rokok, dibakar didalam bong, terdapat bermacam² jenis bong, dari lah yg menggunakan batang betik (yg menyakitkan tekak) hinggalah yg menggunakan kuasa graviti air.. :), oleh kerana ianya adalah sejenis tumbuh tumbuhan, ganja juga boleh dijadikan sebagai teh, dan juga dimasak.. sila cuba ganja masak kari..
mudah sahaja, pernah makan cendawan masak kari? gantikan ecndawan itu dengan daun ganja... sumpah sedap...

tahap khayalnya bergantung pada seseorang, si pengambil dadah ini akan rasa seperti menyusuri masa.. hahha..


ice-

ianya adalah nama laen untuk metafetamin.. asalnya digunakan oleh askar negara mana tah (aku dah luper) pada perang dunia kedua untuk memastikan mereka sentiasa berjaga dan agresif..

kesannyer, agak berbeza dari dadah² yg menghayalkan nih, ia akan membuatkan otak kau sentiasa ingin berfikir, kurang selera makan, sekiranya mengambil secare berterusan, akan membuatkan otak terus ingin memikir dan berkerja walaupun badan sudah agak penat.. tu yg sampai berhalusinasi tu.. ini adalah dadah yg paling best sekali bagi aku.. dan kerana dadah ini jugalah aku berjaya menghasilkan beberapa short flim waktu di kolej dulu.. uyeh~


k-

bende alah nih plak adalah satu bahan yg sangat mudah diambil, takyah heboh² nak bakar ker haper ker, sedut jer masuk idung, less than 1minit, ko akan terbang.. n bergantung jugak pada kuantiti yg kau ambil... nih jenis "cepat naek, cepat turun".. rare nih dude..


dan banyak lagi yg laen² seberti pil tah haper² smuer.. dah, jauh melalut dah nih.. ok aku, seketeri aku dah masuk, nak suh sain macam².. bye...

cencorot owh cencorot...

aku baru sampai dari kg, keadaan cuaca yg amatlah panas, membuatkan kesehatan ku sedikit terganggu, yer lah, kerjer sebagai pengurus syarikat macam aku nih dah biaser sangat duduk dalam ekon, badan pun jadi manja lah.. hmm...

balik dari kg, seperti biasa, aku akan pergi berjumpa dengan cencorot buncet (bukan nama sebenar) kesayangan ku nih... pada jumaat malam aku sampai di kampung, dia pula still otw dari kl bersama makcik nya yg bodoh dan degil kerana menahannya dari balik awal, akibatnya, hidung cencorot ku itu berdarah lagi.. sampai jer, dia terus dibawa ke hospital putra, pada masa tu, aku dah siap sedia menunggu di bandar.. incase kalau dia ditahan di hospital, boleh aku terus menemaninya di situ...

waktu di bandar, kebetulan aku bertemu dengan rakan sewaktu aku di kolej dulu, (baca entry seterusnya)

aku tak terus pergi ke hospital kerana agak segan dengan keluarganya.. aku takpernah kenal pun dengan keluarga nya kecuali adiknya yg aku panggil buncet (bukan nama sebenar jugak)
agak bosan menunggu keputusan dan sms darinya, aku pun pusing² lah satu bandar..

jam hampir menunjukkan ke jarum 12.. aku terima sms..

"aku baru tanya doc, n dia bagi aku pulang"


sejuk hati aku membaca sms tu..

Friday, June 13, 2008

Got OiL?

malam tadi, kluar minum..

"dude, lu singgah pam minyak kejap boleh tak?"

"lu nak buat per?"..

"aku nak tengok wayang kat situ.... ko tuang minyak la, ader bender nak buat nih"

"ko nak buat aper?"..

"alah tuang jer lah ko banyak bunyik lah"


rm 2.70 seliter, cam memaen jer kan? kalau dulu, aku selalu tuang minyak motor sehengget jer... then bila minyak naek taun lepas, aku kena tuang 2ringgit, takkan nak tuang seringgit.. membazir jer.. then skrang... kalau aku tuang dua ringgit sekali pun, still tak dapat 1 liter... adeh... kenaper lah harga minyak kat negara pengeluar minyak 1st class dalam dunia nih mahal sangat.....

cuba kau tuang minyak 15hengget, kau akan dapat angka 5.55 liter..
kalau tuang 30hengget, kau akan dapat angka 11.11 liter..
menarik kan? huhu.. hutak ko!!